Huidtypes

Dat de ene van nature een egale, mooie huid heeft en de andere niet, ligt meestal aan het huidtype. Gelukkig bestaat er voor elk huidtype een gepaste verzorging waardoor iedere huid kan stralen.
Maar hoe weet je nu welk huidtype jijzelf hebt?
We leggen uit welke soorten huidtypes er zijn, hoe je ze herkent en hoe je deze het best verzorgt.

Huidverzorging bij kankerpatiënten

icoon lintje kanker

Een relevante en natuurlijke huidverzorging biedt een ondersteunende rol bij het herstel van de huid na radiotherapie of chemotherapie. Alle producten zijn getest en goedgekeurd om te gebruiken tijdens de chemo en radiotherapie behandelingen.

Wat kan en mag?

De gentle face wash als reiniging, de hyaluronic toner om de porien te sluiten, het dry skin rescue serum om de droge huid te voeden en de intense moisturizing day cream om de huid te hydrateren en beschermen.

Huidverzorging bij Zwangerschap

Niet alle producten bevatten stoffen die mogen gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

De volgende producten raden we af tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding:

Aanwezigheid van Salicylzuur als actieve werkstof, Salicyl is gerelateerd aan aspirine, en aspirine kan schadelijk zijn voor het ongeboren kindje. Het is minimaal, maar liever geen risico-Brightening Serum, Gentle Fruit scrub.

Producten waar Retinol (Vitamine A) in zit, raden we ook af tijdens de zwangerschap. De volgende producten bevatten Retinol:

-Retionol 1% Meso Gel

-Collagen Serum

Rosa Canina Oil Elixir bevat wel de essentiële vetzuren van Vitamine A, maar niet de actieve werkstof Retinol en kan daarom wel gewoon tijdens de zwangerschap worden gebruikt.

In de Anti-Aging Protect Cream zit Salicylzuur in zo’n laag percentage dat het geen invloed heeft op het ongeboren kindje en mag tijdens de zwangerschap wel gebruikt worden.

Huidverzorging bij Mannen

Ook voor de mannenhuid is een goede verzorging nodig, deze zijn van nature al iets dikker van structuur en hebben grovere porien.

Een dagelijkse reiniging en hydratatie doet wonderen.

Ondek de producten in ons MEN gamma.

Bepaalde serums voor de extra aanpak voor specifieke problemen zoals: acne, donkere kringen onder de ogen en rimpels zijn voor mannen en vrouwen geschikt.
Normale huid

Herken je aan:
Dit is de huid waar iedereen jaloers op is. Iedereen wil een normale huid met weinig of geen imperfecties, geen gevoeligheid en een mooie teint. Het woord ‘normaal’ betekent niet dat dit het meest voorkomende huidtype is, integendeel. Dit type herken je aan een fijne poriënstructuur op de wangen en iets grovere poriën op het voorhoofd, de neus en de kin. De poriën zijn niet verwijd en licht zichtbaar. De huid voelt soepel en zacht aan. Een normale huid heeft een goede doorbloeding en een matte, gelijkmatige glans.

Verzorging:
Als je het geluk hebt om een dergelijke huid te hebben, is het belangrijk deze zo goed mogelijk te verzorgen door diepgaand te reinigen en te hydrateren. Dit huidtype heeft genoeg talg om de huid zacht en soepel te houden. Het is wel belangrijk dat het vochtgehalte op niveau blijft. Hier kun je het beste lichte producten voor gebruiken. Ook regelmatig een verzorgend masker aanbrengen zorgt ervoor dat deze huid zo lang mogelijk rimpelvrij blijft!


Droge huid

Herken je aan:
Bij een droge huid produceren de talgklieren te weinig talg, waardoor je huid niet voldoende vocht kan vasthouden. Een droge huid is gevoelig voor uitdroging. Dat kan bij koud droog weer, maar ook in de buurt van airconditioning of als je regelmatig een hete douche neemt. Een droge huid voelt uiteraard droog aan en is meestal dunner. Je huid ‘trekt’ sneller, vooral na het wassen en is geneigd om te schilferen. Ze kan ook allergische reacties vertonen. De poriën zijn klein en nauwelijks zichtbaar en je huid heeft een matte glans.

Verzorging:
De huid heeft last van een tekort aan vetten doordat de talgkliertjes te weinig actief zijn. Deze huid heeft een intensieve verzorging nodig. Een voedende en hydraterende dag- en nachtcrème zijn cruciaal. Ook het gebruik van een herstellend en hydraterend serum kan de huid terug vitaal maken. Verder kan het helpen om de huid in te smeren met olie of een body lotion.


Vette huid

Herken je aan:
Pubers hebben het vaakst last van een vette en onzuivere huid. Bij een vette huid gaat de talgproductie in ‘overdrive’ wat een glimmend uiterlijk verklaart. Door deze talgproductie kunnen de talguitgangen verstoppen en zo ontstaan er mee-eters en puistjes. Een vette huid glanst, vooral op de T-zone (voorhoofd, neus en kin), is grover van textuur en vertoont geregeld onzuiverheden. De poriën zijn verwijd en duidelijk zichtbaar. Ondanks deze nadelige effecten heeft de vette huid toch het grootste voordeel: de huid vertoont minder snel huidveroudering!

Verzorging:
Voor de vette huid is het vooral erg belangrijk om deze goed te reinigen. Probeer de huid tweemaal per dag diepgaand te reinigen om imperfecties te voorkomen. Gebruik hiervoor producten zonder vet of olie, maar gebruik een facewash of reinigingsgel. Een perfect ingrediënt hiervoor is rijstpoeder. Het heeft een absorberende en krachtig reinigende werking.
Al zou je denken dat het wel werkt: gebruik geen producten die je huid uitdrogen! Ook reinigers op zeep- en alcoholbasis zullen ervoor zorgen dat je huid juist weer vet wordt, dus pas hier mee op. De talgklieren worden hierdoor namelijk extra geprikkeld.


Gemengde huid

Herken je aan:
De gemengde huid wordt zo genoemd omdat deze bestaat uit twee huidtypes: normale tot droge huid en vette, onzuivere huid. De huid in de T-zone, bestaande uit het voorhoofd, kin en neus, is vetter dan de andere zones. Deze glimt en is vatbaar voor onzuiverheden omdat de talgkliertjes in deze zone van het gezicht uitzonderlijk actief zijn. De wangen zijn op hun beurt, normaal tot droog.

Verzorging:
Als je een gemengde huid hebt, wordt de T-zone snel te vet bij het gebruik van verzorgingsproducten. De wangen drogen daarentegen uit door gebrek aan verzorging. Dit leidt tot een strak gevoel. Hierbij is het belangrijk om aangepaste reinigende en hydraterende producten te gebruiken zodat beide zones op de juiste manier verzorgd worden.
Gebruik overdag een hydraterend product en doe ‘s avonds voordat je gaat slapen een nachtcrème op. In de T-zone kun je het beste matterende producten gebruiken en in de rest van je gelaat gebruik je een product dat meer voedt.
Wat make-up betreft: Vermijd in de T-zone het gebruik van foundation, maar vervang dit door een matte poeder. In de rest van je gelaat kun je uiteraard wel foundation opdoen. Bij dit huidtype kan af en toe een reinigend masker aangebracht worden om de huid verder te verzorgen.


Gevoelige huid (alsook voor patiënten die chemo en radiotherapie ondergaan)

Herken je aan:
Last van roodheden, jeuk, irritatie en een schilferige huid? Dan is je huid wellicht gevoelig. Vooral na een wasbeurt voelt de huid droog aan en jeukt ze op bepaalde gedeeltes. Vaak ontstaan er schilferachtige plekjes en ook roodheid komt vaak voor. De bovenste huidlaag is aangetast en dat zorgt ervoor dat je huid zich niet meer goed kan beschermen. Mensen met een gevoelige huid hebben ook sneller last van temperatuurschommelingen en reageren heftiger op ‘niet op hun huidtype afgestemde’ producten.

Verzorging:
Voor de gevoelige huid gebruik je het best milde, natuurlijke verzorgingsproducten. Vermijd ook producten waar alcohol, menthol of etherische oliën in zitten. Die kunnen jouw huid namelijk extra irriteren.
Indien je een droge/gevoelige huid hebt, vraag zeker aan ons aangepast behandelplan.


Het verzorgen van de huid is erg belangrijk, dus kijk nog eens goed in de spiegel wat voor huidtype jij hebt en kies de juiste producten!
Als je er niet helemaal uitkomt welk type huid jij hebt, contacteer me voor een aangepast huid type verzorgingsschema.
Wij helpen je met plezier verder!

Welke behandelproducten gebruik je best voor welk probleem?

Bij behandeling van pigmentatieproblemen:

Wanneer pigmentatie behandeld wordt, is een hoge beschermingsfactor een must. Wanneer de huid niet voldoende beschermd wordt tegen UV-straling kunnen de resultaten van voorgaande behandelingen voor een groot deel teniet gedaan worden. Vermijd de zon zo veel mogelijk.

Reiniging: – AHA Cleansing Gel – Aloe Vera Glycolic Toner

Scrub en Masker: – Gentle Fruit Scrub – BioCellulose Oxygen Mask

Serum(s) – Brightening Serum (MUST)

Crème(s) – Radiance Day Cream – Anti-Aging Protect Cream SPF50+ (MUST)

Aangeraden behandeling: Carbon laser peel of Bio pulse therapy

Bij behandeling van een (vette) combinatiehuid met verstopte poriën:

Reiniging: – Salicylic Cleanser met 2% Salicylzuur (MUST) – Aloe Vera Glycolic Toner

Scrub en Masker: – Gentle Fruit Scrub of Detox Black Scrub – Purifying Black Charcoal Mask of Detox Clay Mask

Serum(s) – Jojoba Oil Elixir (MUST)

Crème(s) – Salicylic Cream met 1% Salicylzuur (MUST)

Aangeraden behandeling: Diepte reinigings verzorging of Bio pulse therapy

Bij behandeling van een onrustige huid met puistjes en onderhuidse bultjes:

Benzoyl Peroxide is een krachtig middel en moet in de meeste gevallen langzaam opgebouwd worden. Tegen uitdroging wordt het gebruik van een huidolie zoals het Jojoba Oil Elixir aangeraden.

Reiniging: – Clear Skin Cleanser met 8% Benzoyl Peroxide (MUST) – Aloe Vera Glycolic Toner

Scrub en Masker: – Gentle Fruit Scrub of Detox Black Scrub – Purifying Black Charcoal Mask of Detox Clay Mask

Serum(s) – Jojoba Oil Elixir (MUST) – Brightening Serum

Crème(s) – Clear Skin Cream met 5% Benzoyl Peroxide (MUST)

Aangeraden behandeling: Diepte reinging verzorging of Bio pulse therapy

Bij behandeling van een combinatiehuid:

Reiniging: – AHA Cleansing Gel (MUST) – Aloe Vera Glycolic Toner

Scrub en Masker: – Detox Black Scrub – Detox Clay Mask

Serum(s) – Vitamin Serum

Crème(s) – Balance Cream (jongere huid) (MUST) – Balancing 24hr Cream (30+) (MUST)

Aangeraden behandeling: Klassiek basisverzorging in combinatie met thuis verzorg producten of Bio pulse therapy

Bij behandeling van grove poriën:

Reiniging: – AHA Cleansing Gel – Aloe Vera Glycolic Toner

Scrub en Masker: – Gentle Fruit Scrub – Purifying Black Charcoal Mask (MUST)

Serum(s) – Collagen Serum (MUST)

Crème(s) – Balance Cream (20+) – Intense Moisturizing Day Cream (30+)

Aangeraden behandeling: Carbon laser peel, Mesotherapie met dermapen of Bio pulse therapy

Bij behandeling van ingevallen littekens:

Reiniging: – Gentle Face Wash – Hyaluronic Toner

Scrub en Masker: – Gentle Fruit Scrub – BioCellulose Anti-Aging Mask

Serum(s) – Rosa Canina Oil Elixir – Collagen Serum (MUST)

Crème(s) – Hydra-Light Gel Cream (20+) – Intense Moisturizing Day Cream (30+)

Aangeraden behandeling: Carbon laser peel of Mesotherapie met dermapen

Bij behandeling van roodheid en verwijde vaatjes:

Reiniging: – Gentle Face Wash (MUST) – Hyaluronic Toner

Scrub en Masker: – Detox Black Scrub – Moisturizing Mask

Serum(s) – Skin Perfect Serum (MUST) – Calendula Oil Elixir

Crème(s) – Skin Perfect Day Cream (MUST) – Skin Perfect Night Cream

Aangeraden behandeling: Bio pulse therapy

Bij behandeling van een gevoelige huid:

Reiniging: – Gentle Face Wash (MUST) – Hyaluronic Toner (MUST)

Scrub en Masker: – Detox Black Scrub – Moisturizing Mask

Serum(s) – Vitamin Serum (MUST) – Calendula Oil Elixir

Crème(s) – Skin Perfect Day Cream (bij roodheid) – Intense Moisturizing Day Cream

Aangeraden behandeling: Carbon laser peel

Bij behandeling van een droge en/of vochtarme huid:

Reiniging: – Resurfacing Cleanser – Hyaluronic Toner (MUST)

Scrub en Masker: – Detox Black Scrub – Moisturizing Mask

Serum(s) – Dry Skin Rescue Serum (MUST) – Hyaluronic Acid Serum

Crème(s) – Organic Lip Balm – Intense Moisturizing Day Cream of Aqua Recover Day Cream – Intense Repair Night Cream of Aqua Recover Night Cream

Aangeraden behandeling: Bio pulse therapy

Bij behandeling van rimpelvorming:

Reiniging: – Resurfacing Cleanser – Hyaluronic Toner (MUST)

Scrub en Masker: – Gentle Fruit Scrub – BioCellulose Anti-Aging Mask (MUST)

Serum(s) – Anti-Aging Serum (MUST) – Rosa Canina Oil Elixir

Crème(s) – Intense Moisturizing Day Cream of Total Repair Day Cream – Intense Repair Night Cream of Total Repair Night Cream

Aangeraden behandeling: Mesotherapie met dermapen, anti aging gelaatsverzorging of Bio pulse therapy

Bij behandeling van een verslapte huid:

Reiniging: – Resurfacing Cleanser – Hyaluronic Toner

Scrub en Masker: – Detox Black Scrub – BioCellulose Anti-Aging Mask (MUST)

Serum(s) – Anti-Gravity Serum (MUST) – Rosa Canina Oil Elixir

Crème(s) – Intense Moisturizing Day Cream of Total Repair Day Cream – Intense Repair Night Cream of Total Repair Night Cream

Aangeraden behandeling: Carbon laser peel ( aanmaak collageen en verstrakken van de huid), anti aging gelaatsverzorging of Bio pulse therapy (7 dagen een mini facelift effect)

%d bloggers liken dit: